Witam,
Naszła mnie myśl nad wspólnym projektem, który chyba byłby przydatny przy planowaniu obsady zbiorników.
Otóż można by stworzyć nowy dział i za pomocą osobnych tematów wyszczególnić wszystkie regiony, z których odławiane są ryby. Na początku można zawrzeć opis danego regionu i jego cechy charakterystyczne, czy jakieś ciekawostki. Następnie w każdym z tematów-regionów wypisać gatunki i warianty ryb jakie można tam znaleźć, jak i głębokość na jakich żyją i jaką strefę (skalną, piaszczystą itd) zamieszkują.
Nie jest to dużo pracy, a myślę, że mogłoby to ułatwić planowanie obsady zbiornika pod kątem swoistego wycinka z jeziora.
Co Wy na to?
Propozycja projektu
Moderator: Admin
-
Topielec
- -#Junior Expert

- Kontakt:
- artkras
- -#Honorowy Członek Klubu

Przyznam, że pomysł fajny
Czy masz już jakieś zebrane materiały, informacje?
Jak widzisz od strony technicznej uzupełnianie informacji w załóżmy nowym dziale. Czy będzie mógł to robić przeciętny forumowicz czy materiały będą wysyłane na adres klubu i będzie robiła to jedna osoba?
Pytam ponieważ napisałeś, że pracy byłoby niewiele
A tych rybek to troszkę jest
Czy masz już jakieś zebrane materiały, informacje?
Jak widzisz od strony technicznej uzupełnianie informacji w załóżmy nowym dziale. Czy będzie mógł to robić przeciętny forumowicz czy materiały będą wysyłane na adres klubu i będzie robiła to jedna osoba?
Pytam ponieważ napisałeś, że pracy byłoby niewiele
A tych rybek to troszkę jest
"Lepiej się nie odzywać i uchodzić za głupca,
niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
- Mark TWAIN -
Pozdrawiam
Artur
niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
- Mark TWAIN -
Pozdrawiam
Artur
-
Topielec
- -#Junior Expert

- Kontakt:
Heh materiałów nie mam żadnych a pomysł zakwitł w głowie przed chwilą, w pracy;)
Jeśli dla każdego regionu byłby osobny temat, to uzupełniać informację mógłby każdy, dopisując post w danym temacie, a moderator po zweryfikowaniu informacji dodawałby ją do pierwszego (głównego) posta w odpowiednie miejsce.
Niewiele pracy - jeśli wiele osób będzie pomagało;)
Jeśli dla każdego regionu byłby osobny temat, to uzupełniać informację mógłby każdy, dopisując post w danym temacie, a moderator po zweryfikowaniu informacji dodawałby ją do pierwszego (głównego) posta w odpowiednie miejsce.
Niewiele pracy - jeśli wiele osób będzie pomagało;)
- rufus
- -#Admin

Na początku można zawrzeć opis danego regionu i jego cechy charakterystyczne, czy jakieś ciekawostki.
z tym moze byc problem. O jednych miejscach polowowych wiemy wiecej , a o innych prawie nic.
Następnie w każdym z tematów-regionów wypisać gatunki i warianty ryb jakie można tam znaleźć, jak i głębokość na jakich żyją i jaką strefę (skalną, piaszczystą itd) zamieszkują
z tym byloby juz lepiej
ale ja jestem jaknajbardziej za
z tym moze byc problem. O jednych miejscach polowowych wiemy wiecej , a o innych prawie nic.
Następnie w każdym z tematów-regionów wypisać gatunki i warianty ryb jakie można tam znaleźć, jak i głębokość na jakich żyją i jaką strefę (skalną, piaszczystą itd) zamieszkują
z tym byloby juz lepiej
ale ja jestem jaknajbardziej za
Są trzy sposoby zdobywania mądrości. Pierwszy to refleksja - to najbardziej szlachetny, następnie naśladowanie -jest on najłatwiejszy, a trzeci to doświadczenie - najbardziej gorzki ze wszystkich.
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek