Propozycja projektu

Wasze oceny odnośnie forum, propozycje itp.

Moderator: Admin

ODPOWIEDZ
Topielec
-#Junior Expert
-#Junior Expert
Kontakt:

Propozycja projektu

Post autor: Topielec »

Witam,

Naszła mnie myśl nad wspólnym projektem, który chyba byłby przydatny przy planowaniu obsady zbiorników.

Otóż można by stworzyć nowy dział i za pomocą osobnych tematów wyszczególnić wszystkie regiony, z których odławiane są ryby. Na początku można zawrzeć opis danego regionu i jego cechy charakterystyczne, czy jakieś ciekawostki. Następnie w każdym z tematów-regionów wypisać gatunki i warianty ryb jakie można tam znaleźć, jak i głębokość na jakich żyją i jaką strefę (skalną, piaszczystą itd) zamieszkują.

Nie jest to dużo pracy, a myślę, że mogłoby to ułatwić planowanie obsady zbiornika pod kątem swoistego wycinka z jeziora.

Co Wy na to?
Awatar użytkownika
artkras
-#Honorowy Członek Klubu
-#Honorowy Członek Klubu

Post autor: artkras »

Przyznam, że pomysł fajny :wink:
Czy masz już jakieś zebrane materiały, informacje?
Jak widzisz od strony technicznej uzupełnianie informacji w załóżmy nowym dziale. Czy będzie mógł to robić przeciętny forumowicz czy materiały będą wysyłane na adres klubu i będzie robiła to jedna osoba?
Pytam ponieważ napisałeś, że pracy byłoby niewiele :wink:
A tych rybek to troszkę jest :grin:
"Lepiej się nie odzywać i uchodzić za głupca,
niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
- Mark TWAIN -

Pozdrawiam
Artur
Topielec
-#Junior Expert
-#Junior Expert
Kontakt:

Post autor: Topielec »

Heh materiałów nie mam żadnych a pomysł zakwitł w głowie przed chwilą, w pracy;)

Jeśli dla każdego regionu byłby osobny temat, to uzupełniać informację mógłby każdy, dopisując post w danym temacie, a moderator po zweryfikowaniu informacji dodawałby ją do pierwszego (głównego) posta w odpowiednie miejsce.

Niewiele pracy - jeśli wiele osób będzie pomagało;)
Awatar użytkownika
timus
-#Admin
-#Admin

Post autor: timus »

Pomysł ciekawy ale pracy sporo. Patrząc na mnogość gatunków i wariantów. No ale jeśli byśmy systematycznie dokładali materiałów to było by z czasem super.
Marcin.T <')))><
Awatar użytkownika
rufus
-#Admin
-#Admin

Post autor: rufus »

Na początku można zawrzeć opis danego regionu i jego cechy charakterystyczne, czy jakieś ciekawostki.

z tym moze byc problem. O jednych miejscach polowowych wiemy wiecej , a o innych prawie nic.

Następnie w każdym z tematów-regionów wypisać gatunki i warianty ryb jakie można tam znaleźć, jak i głębokość na jakich żyją i jaką strefę (skalną, piaszczystą itd) zamieszkują

z tym byloby juz lepiej :grin:

ale ja jestem jaknajbardziej za :mrgreen:
Są trzy sposoby zdobywania mądrości. Pierwszy to refleksja - to najbardziej szlachetny, następnie naśladowanie -jest on najłatwiejszy, a trzeci to doświadczenie - najbardziej gorzki ze wszystkich.
~ Konfucjusz

Pozdrawiam - Leszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sugestie i uwagi”