Aby korzystać z pełnej zawartości FORUM należy się zarejestrować, można to zrobić TUTAJ.
To okienko jest widoczne tylko dla niezarejestrowanych lub niezalogowanych użytkowników!
KLUB MIŁOŚNIKÓW TANGANIKI Strona Główna

KRS 0000333953
REGON 142208970
NIP 525-248-20-01

FB

KLUB MIŁOŚNIKÓW TANGANIKI
Strona pasjonatów ryb z jeziora Tanganiki

RegulaminRegulaminFAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  GaleriaGaleria  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Blue connect - Dell Mobile Broadband Manager
Autor Wiadomość
winiar 



Pomógł: 12 razy
Wiek: 50
Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 2889
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12 Kwietnia 2012, 09:01   Blue connect - Dell Mobile Broadband Manager

Serwus,
Mam problem z naszym forum gdy używam Dell Mobile Broadband Manager. Po przeczytaniu strony wysypuje mi się forum i muszę się logować jeszcze raz. Taka sama sytuacja pojawia się jak chcę napisać post :)
Jak pracuję na łączu stałym wszystko jest OK, tak samo jak na połączeniu wireless.
Gdzie szukać przyczyny?
_________________
Myśl jak ryba, nie jak człowiek

Marek
 
 
     
Poziom: 42 HP   6%   345/5755
   MP   100%   2747/2747
   EXP   44%   83/186
Admin Site



Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 302
Wysłany: 16 Kwietnia 2012, 09:57   

Nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Nie używałem DMBM. Ale jeżeli przy korzystaniu z innych połączeń jest w porządku, to problem raczej tkwi po stronie modemu GSM. Informacje na temat tego typu połączenia możesz sprawdzić na stronie http://www.bez-kabli.pl/
A jak z innymi stronami, na których wymagane jest logowanie np. poczta?
 
     
Poziom: 16 HP   0%   0/556
   MP   100%   265/265
   EXP   25%   10/39
winiar 



Pomógł: 12 razy
Wiek: 50
Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 2889
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19 Kwietnia 2012, 13:07   

Nie mam problemu z żadnymi innymi stronami. Problem pojawia sie tylko na naszym forum :( . Poczytam albo dopytam na proponowanym przez Ciebie forum.
_________________
Myśl jak ryba, nie jak człowiek

Marek
 
 
     
Poziom: 42 HP   6%   345/5755
   MP   100%   2747/2747
   EXP   44%   83/186
drakula 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 163
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 19 Kwietnia 2012, 21:45   

W przypadku modemu z kartą (blueconnect na kartę) mam taki sam problem, ale np. w tablecie mam abonament data i tu ten problem nie występuje.
 
 
     
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   84%   21/25
rufus 



Pomógł: 125 razy
Wiek: 53
Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 9121
Skąd: Władysławowo, Dęblin
Wysłany: 19 Kwietnia 2012, 23:31   

Ktoś mi zasugerował że może to być również kwestia przeglądarki, ale czy tak jest nie wiem :roll:
_________________
Są trzy sposoby zdobywania mądrości. Pierwszy to refleksja - to najbardziej szlachetny, następnie naśladowanie -jest on najłatwiejszy, a trzeci to doświadczenie - najbardziej gorzki ze wszystkich.
~ Konfucjusz

Pozdrawiam - Leszek
 
     
Poziom: 63 HP   19%   3743/19700
   MP   53%   4991/9406
   EXP   10%   46/454
Admin Site



Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 302
Wysłany: 23 Kwietnia 2012, 08:00   

Już wiem gdzie tkwi problem. Przy twoim połączeniu GSM adres IP ulega prawdopodobnie dynamicznym zmianom przy każdym połączeniu (połączenie nie jest ciągłe), ze względów bezpieczeństwa automatyczne logowanie dla adminów i moderatorów wymaga stałego adresu podczas całej sesji. Każda zmiana IP powoduje konieczność ponownego logowania. W przypadku drakuli sprawdzania IP ma ustawione w profilu (można to wyłączyć).
 
     
Poziom: 16 HP   0%   0/556
   MP   100%   265/265
   EXP   25%   10/39
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 15