Spotkanie |
Autor |
Wiadomość |
kosik155

|
Wysłany: 18 Października 2008, 22:12
|
|
|
KURDE!!!!!!!!! Ale się tam działo szkoda że ja nie mogłem jechać. Ale może nie tym to następnym razem będzie okazja się spotkać w rzeczywistości i pogadania. |
_________________ Pozdrawiam Piotrek |
|
|
|
 |
rufus

Pomógł: 127 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 9187 Skąd: Władysławowo, Dęblin
|
Wysłany: 18 Października 2008, 23:55
|
|
|
Ja rowniez bardzo dziekuje Wam za miłe spotkanie i Przemkowi za mozliwosc spotkania sie w jego firmie
Chcialbym rowniez bardzo podziekowac Panu lek. wet. Maciejowi Draganowi za wiele cennych wskazowek, wyjasnien w sparwie watpliowsci zwiazanych z chorobami ryb i ich opieka. Szkoda ze nie bylo mozliwosci dluzej porozmawiac , ale .........
Bylo wesolo, przynajmniej ja tak odbieralem, troche powaznie i slodko. Krzysztof WIELKIE dzieki za slodkosci i grzybki. Super:wink: !
Bardzo sie ciesze i jest mi niezmiernie milo z moglem poznac kolejnych milosnikow Tanganiki . Dziekuje za mozliowsc porozmawiania z Wami na nasze wspolne zakrecone tanganickie tematy.
Wyciagnalem wnioski i nastepnym razem postaram sie nieco lepiej przygotowac filmy. Z "ciekawszym" ujeciem zachowania ryb w akwarium.
Niestrudzony Marcin caly czas fotografowal nas i ryby. Musial wstac o 0.30, dojechac na czas, robic forki i wracac noca do domku. Podziwiam i dziekuje |
_________________ Są trzy sposoby zdobywania mądrości. Pierwszy to refleksja - to najbardziej szlachetny, następnie naśladowanie -jest on najłatwiejszy, a trzeci to doświadczenie - najbardziej gorzki ze wszystkich.
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek |
|
|
Poziom: 63 HP |
 |
 |
 |
 |
19% |
3743/19700 |
|
|
|
|
 |
yakuzo 77

|
Wysłany: 19 Października 2008, 08:34
|
|
|
Z mojej strony wielkie dzięki za miło spędzony czas, jesteście pozytywnie zakręceni.
Dzięki za poczęstunek, mam nadzieję że firma się rozwinie, filmy były ok. |
_________________ pozdrawiam Andrzej. |
|
|
|
 |
Luna

Pomogła: 4 razy Wiek: 38 Dołączyła: 01 Kwi 2008 Posty: 1130 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 19 Października 2008, 11:04
|
|
|
Ach, jak mi źle...
Jednak cieszę się , że spotkanie się udało,że wszyscy są zadowoleni i że w ogóle spotkanie się odbyło.
Głowy obciąć sobie nie dam, ale stanę na niej, by znaleźć się na kolejnym. Mała szybko rośnie ( bo i czas szybko leci ) , więc i chętnych do opieki nad nią pewnie będzie więcej niż babcia i tatuś.
Pozdrawiam wszystkich, dziękuję za szybciutkie zdjęcia i relację wrażeń. |
_________________ Luna/Ewa
Nie ma większej zarazy, niż rozkosz zmysłowa, dana ludziom przez naturę. |
|
|
|
 |
blondas

Wiek: 47 Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 375 Skąd: Polkowice
|
Wysłany: 19 Października 2008, 15:44
|
|
|
Witam:))
Dzięki bardzo za spotkanie z wami i że w końcu mogliśmy się poznać oczywiście za te słodkości a przedewszystkim za grzybki-Krzysztof rewelka (poproszę o przepis ) fajnie poznać fachowców TANGOMANIAKÓW
pozdrawiam Tomek H:)) |
|
|
|
 |
blondas

|
Wysłany: 19 Października 2008, 17:00
|
|
|
Oto kilka fotek "rozmowy w toku i zainteresowanie"

|
|
|
 |
blondas

|
Wysłany: 19 Października 2008, 17:44
|
|
|
A teraz to co tygryski lubią najbardziej

|
|
|
 |
Alex

Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 750 Skąd: Gorlice
|
Wysłany: 19 Października 2008, 17:55
|
|
|
Nareszcie Super fotki,piękne rybcie no i wspaniałe Petrusie
Maciek |
|
|
|
 |
artkras

Pomógł: 42 razy Wiek: 52 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 8030 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 19 Października 2008, 18:40
|
|
|
Witojcie, witojcie
Ja również chciałbym podziękować wszystkim za "spotkanie".
Przede wszystkim wielkie dzięki dla samego gospodarza, który zgodził się i umożliwił nam tanganikomaniakom spotakć się w realu. Dzięki wielkie za jego poczęstunek. Dzięki Przemkowi mogliśmy przenieść się z "virtuala do reala" jak to sie mawia potocznie Przemku, gratuluję w tym miejscu za profesjonalne podejście do tematu, tzn. akwaria i ich utrzymanie, kondycja ryb, doskonała i przemyślana filtracja - to jest to i oby tak dalej. Jednym słowem, jeśli mogę tak napisać, widać w tym wszystkim znajomość tematu akwarystyki i tyle.
Serdeczne podziękowania chcę skierować również dla pana Macieja, który zaszczycił nas swoją obecnością pomimo ważnej uroczystości rodzinnej. Można jedynie "ubolewać" nad tym, że musiał trochę wcześniej z tego właśnie powodu wyjechać bo rozmowy z nim były naprawdę pouczające i wartościowe. Muszę napisać, że pan Maciej zaakceptował wstępnie naszą propozycję związaną z jego przyjazdem na kolejne nasze spotkanie. Z tym, że na następnym spotkaniu pan Maciej ... ale o szczegółach to może jak przyjdzie co do czego
Dziękuję Wszystkim za obecność i poświęcenie z tym związane. Co niektórzy musieli jeszcze dojechać do domku (setki kilometrów) i na godzinę 24 iść do pracy. To jest prawdziwe tanganikomaniactwo
Osobiście bardzo się cieszę, że mogłem w końcu poznać naszych forumowiczów, oczywiście tych których jeszcze nie znałem a ze starymi znajomymi uścisnąć przysłowiową grabę. W mojej ocenie było bardzo miło i sympatycznie.
Krzysztofie, mam nadzieję, że już podziękowałeś żonie za przepyszne ciasto - było na prawdę rewelacyjne |
_________________ "Lepiej się nie odzywać i uchodzić za głupca,
niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
- Mark TWAIN -
Pozdrawiam
Artur |
|
|
Poziom: 60 HP |
 |
 |
 |
 |
17% |
2862/16839 |
|
|
|
|
 |
Luna

Pomogła: 4 razy Wiek: 38 Dołączyła: 01 Kwi 2008 Posty: 1130 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 19 Października 2008, 18:54
|
|
|
Piękne zdjęcia pięknych ryb, aż mój Piotruś przykleił się do monitora. Troszkę się Go zaczynam bać, szykuje się na remont pokoju i mówi dużo o petrusiach, póki co, że ładne, że duże, że coś tam o nich czytał-kto by pomyślał... Jak ja z Nim walczyłam o pierwszy zbiornik z trofciami... |
_________________ Luna/Ewa
Nie ma większej zarazy, niż rozkosz zmysłowa, dana ludziom przez naturę. |
|
|
|
 |
Fazi64

|
Wysłany: 19 Października 2008, 19:32
|
|
|
Witam,
Kolejna porcja moich fotek ze spotkania:
I jeszcze dwie:
- Marcin przy pracy:
- cos dla ciala:
 |
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64 |
Ostatnio zmieniony przez Fazi64 19 Października 2008, 19:41, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
trzcinka3

Wiek: 56 Dołączyła: 01 Kwi 2008 Posty: 119 Skąd: Ligota gm.Widawa
|
Wysłany: 19 Października 2008, 20:07
|
|
|
Fajnie było sie spotkać-
Posłuchać -pooglądać.
No i zostałam zawstydzona że nie czyszczę fittrów-więc wczoraj poszłam spać o 3-ciej w nocy-bo zrobiłam klar w szkiełku.
No i Ewuniu-anubiaski-już u mnie posadzone-trudno-kara musi być-ciężka i dokuczkiwa-o
W filtrach-poza prawidłowym syfkiem bakteryjnym-mimo że nie otwierane przez ponad rok-nie było detrytusu ani niczego innego-nie były zamulone -itp.
Po rozmowie z Leszkiem-zostałam natomiast wyleczona z petrusi-oczywiście-biorąc pod uwagę-możliwości rozmiarowe akwa.Ryby piękne-ale nie dla mnie.
Więc tych rybci-u mnie nie będzie.Ale za tro na pewno stanie szkiełko z sumikami i węgorkami-gdy tylko Przemek -zabierze moje Telmatochromisy(zwolni sie miejsce)i plum
A poza tym zjedliśmy-jakieś takie niedobre ciemne ciasto-i taki niedobry grzybek-rydzyk-na niedobrym talerzyku-który stał koło mnie-więc musiałam-go zjeśc z zawartością-by inni nie musieli sie męczyć.
A na to niedobre ciaasto Fazi na pewno nie da przepisu-he he-bo sławne rzeczy zostaja tajemnica domu
Bardzo fajnie było pooglądac filmy.
Myślę że na następnym spotkaniu-każdy mógłby sie pochwalić takimi-z ciekawymi sytuacjami z naszych akwariów.
Kilka godzin spotkania przeleciało jak z bicza strzelił.
I cieszę się że będę mogła nareszcie kupować ryby po normalnych cenach i niedaleko siebie.
O i jeszcze-wiadomośc dla tych co nie było-to było nas więcej niż na pierwszych fotkach widać-tylko sie trochę rozpeuzliśmy -porzy akwariach-i na salonach |
_________________ Jakaż byłaby cisza gdyby wszyscy mówili to co wiedzą |
|
|
|
 |
rufus

Pomógł: 127 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 9187 Skąd: Władysławowo, Dęblin
|
Wysłany: 19 Października 2008, 20:15
|
|
|
trzcinka3 napisał/a |
A poza tym zjedliśmy-jakieś takie niedobre ciemne ciasto-i taki niedobry grzybek-rydzyk-na niedobrym talerzyku-który stał koło mnie-więc musiałam-go zjeśc z zawartością-by inni nie musieli sie męczyć.
|
hym, Beato a mi ktos wypił moja Cole
Ciasto rewelacja Ahh,....................... |
|
|
Poziom: 63 HP |
 |
 |
 |
 |
19% |
3743/19700 |
|
|
|
|
 |
Alex

Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 750 Skąd: Gorlice
|
Wysłany: 19 Października 2008, 20:34
|
|
|
Sądząc po stopniu koncentracji Marcina czeka nas jeszcze wspaniała porcja fotek .Fotki Petrusi i innych ryb dosłownie wspaniałe,zobacze więcej takich fotek i się dosłownie załamie że mnie nie było...
Maciek |
|
|
|
 |
trzcinka3

Wiek: 56 Dołączyła: 01 Kwi 2008 Posty: 119 Skąd: Ligota gm.Widawa
|
Wysłany: 19 Października 2008, 20:58
|
|
|
Sump-to jest słowo na myśl którego nawet się bałam myśleć-ale gdy zobaczyłam-profesjonalnie wykonana filtrację (sumpy-na bokach szkiełek)w firmie Przemka-to przestałam sie go bać-i bardzo realnie myśle o zrobieniu w przyszłości właśnie takiego akwa-opartego o taka filtrację.
Bardzo profesjonalnie urządzone lokum dla rybci-no i ile jeszcze miejsca w firmie do rozwoju.
Za rok-to dopiero tam bedzie sie działo.
Ryby widać w dobrej kondycji-każde akwa ma swoją siatkę do odłowu.No i lekarz -profesjonalista i pasjonat zajmujący sie zdrowiem rybeniek.Chyba bedziemy myślę -koledzy i koleżanki zadowoleni
Mnie tam nie może wyśc z głowy to piękne stadko ikolek-cudeńko-joj cudeńko.
i tak miło jest pomyśleć-że my się na prawdę lubimy.
Chciałabym-jeszcze raz pożreć takiego keksika i rydzyka-i Faziemu wychłeptac kolę |
_________________ Jakaż byłaby cisza gdyby wszyscy mówili to co wiedzą |
|
|
|
 |
|