Spotkanie |
Autor |
Wiadomość |
Jacek (mjytfc)

|
Wysłany: 20 Października 2008, 22:54
|
|
|
przed chwiką miałem na ekranie trzy fotki obok siebie, a teraz jest 8. Chodzi mi o rybcię na fotce 1 i 7 i chyba 8.- to chyba ta sama |
_________________ Zawsze należy mieć świadomość, że zadanie pytania grozi otrzymaniem odpowiedzi. |
|
|
|
 |
rufus

Pomógł: 127 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 9199 Skąd: Władysławowo, Dęblin
|
Wysłany: 20 Października 2008, 22:58
|
|
|
Ta srodkowa fotka , tak z przodu to chyba Tanganicidus is. Moba. |
_________________ Są trzy sposoby zdobywania mądrości. Pierwszy to refleksja - to najbardziej szlachetny, następnie naśladowanie -jest on najłatwiejszy, a trzeci to doświadczenie - najbardziej gorzki ze wszystkich.
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek |
|
|
Poziom: 63 HP |
 |
 |
 |
 |
19% |
3743/19700 |
|
|
|
|
 |
rufus

Pomógł: 127 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 9199 Skąd: Władysławowo, Dęblin
|
Wysłany: 20 Października 2008, 23:06
|
|
|
Bardzo mi sie podoba fotka Benrarda przy zbiorniku z Prtrusami na ktorj widac zainteresowanie wkurat tym zbirornikrm i ta radosc na twarzy Bernarda. Wow, i o to chodzi |
_________________ Są trzy sposoby zdobywania mądrości. Pierwszy to refleksja - to najbardziej szlachetny, następnie naśladowanie -jest on najłatwiejszy, a trzeci to doświadczenie - najbardziej gorzki ze wszystkich.
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek |
|
|
 |
 |
 |
 |
19% |
3743/19700 |
|
|
|
|
 |
Bernard

Pomógł: 147 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 5044 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20 Października 2008, 23:29
|
|
|
Leszku, niektórzy proponowali mi nawet klęcznik...
Jacek (mjytfc) napisał/a | Timus, jak się zwie właściciel tego pyszczka na środkowym zdjęciu? |
To jest Petrochromis Macrognathus Nsumbu |
_________________ Bernard |
Ostatnio zmieniony przez Bernard 20 Października 2008, 23:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Poziom: 51 HP |
 |
 |
 |
 |
10% |
1016/10164 |
|
|
|
|
 |
trzcinka3

Wiek: 57 Dołączyła: 02 Kwi 2008 Posty: 119 Skąd: Ligota gm.Widawa
|
Wysłany: 21 Października 2008, 00:25
|
|
|
Petrochromis fasciolatus pływały razem z
Petrochromisami Macrognathus Nsumbu( i to jest właściciel tego pyszczka o którego pytałeś-gdyby nie rozmiar rybki-to tak samo ujmujacy za serducho jak paszczoszczęka tanganicoduska-nieprawdaż?)w akwa obok Frontos.
A swoją drogą to bardzo dziwny jest ten petruś fasciolatus.
Normalnie nie rozumie wobec tego-jak wygląda jego pyszczek(bardziej pachorzy na ryby mięsożerne-niż petrusie)
jakie są zasady przydzielania ryb do taksonów.
Nie wyobrażam sobie jak ta ryba skrobie glony ze skałek-przecież anatomia jej pyska wcale jej w tym nie pomaga.Wysunieta dolna szczęka-
pewnie też to zauważyliscie. |
_________________ Jakaż byłaby cisza gdyby wszyscy mówili to co wiedzą |
Ostatnio zmieniony przez trzcinka3 21 Października 2008, 00:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Luna

Pomogła: 4 razy Wiek: 38 Dołączyła: 01 Kwi 2008 Posty: 1130 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 21 Października 2008, 10:19
|
|
|
Timus zdjęcia pierwsza klasa, po prostu super. To było do przewidzenia, maaasz do tego smykałkę.
Bernardzie, wcale się nie dziwię Twojemu zafascynowaniu, bo było co podziwiać. Przy tak pięknych rybach klęcznik powinien być na wyposażeniu stałym czy choćby krzesełko, taborecik, pieniek... |
_________________ Luna/Ewa
Nie ma większej zarazy, niż rozkosz zmysłowa, dana ludziom przez naturę. |
|
|
|
 |
timus

Pomógł: 38 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 4735 Skąd: Malbork-Oslo
|
Wysłany: 21 Października 2008, 21:57
|
|
|
Dzięki za miłe słowa. Ale ja wciąż widzę braki w moich fotkach . Z czasem się dokształcę Tu potrzeba praktyki i wypoczętego umysłu. A z tym było ciężko |
_________________ Marcin.T <')))>< |
|
|
Poziom: 50 HP |
 |
 |
 |
 |
9% |
861/9575 |
|
|
|
|
 |
afrikacichliden

|
Wysłany: 21 Października 2008, 22:19
|
|
|
Witam Wszystkich !
Bardzo dziękuje Wam wszystkim za miłe słowa - jest mi bardzo miło.
Cieszę się również , że mogłem Was wszystkich gościć . Nie miałem zbyt wiele czasu żeby z każdym porozmawiać , ale sami wiecie
Co do zdjęć Timus to sam wiesz że są super , nie ściemniaj
Odnośnie filtracji to był to jeszcze kiedyś pomysł mojego kolegi - Romka, który wcześniej mi troszkę pomagał. Ja na początku mówiąc szczerze nie byłem do nich przekonany, ale z biegiem czasu :) ... i na prawdę się sprawdzają. Tanie , praktyczne i przede wszystkim RYBY nie narzekają jak widać.
Miło mi również, że choć na chwilę mogłem Wam udostępnić możliwość rozmowy z Maćkiem - Doktorem jak go nazywam
Miał mało czasu szczególnie tego dnia, ale widzę, że coraz częściej zagląda na Wasze Forum i co najważniejsze podobno nie głupie rzeczy tu piszecie . :)
Lechu mam nadzieję, że na następne spotkanie też zawieje Was do mnie :) Mówie do Leszka, bo jemu najgorzej się wstaje :);)
Pozdrawiam wszystkich gorąco,
Przemek / AfrikaCichlidenSieradz |
|
|
|
 |
afrikacichliden

|
Wysłany: 21 Października 2008, 22:21
|
|
|
P.S.
Bernard'O musisz przyznać, że Petrochromisów można pooglądać ?:)?:)?:) |
|
|
|
 |
Bernard

Pomógł: 147 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 5044 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21 Października 2008, 22:40
|
|
|
afrikacichliden napisał/a | musisz przyznać, że Petrochromisów można pooglądać ?:)?:)?:) |
co prawda, to prawde |
_________________ Bernard |
|
|
Poziom: 51 HP |
 |
 |
 |
 |
10% |
1016/10164 |
|
|
|
|
 |
timus

Pomógł: 38 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 4735 Skąd: Malbork-Oslo
|
Wysłany: 22 Października 2008, 20:47
|
|
|
afrikacichliden napisał/a | Co do zdjęć Timus to sam wiesz że są super , nie ściemniaj |
Nie ściemniam Przemku Ja porównuje moje fotki do zdjęć Magdy "Sue" czy Przemka "Tasmy" i jeszcze mi sporo do nich brakuje. Poniekąd są to różnice sprzętowe, zdolności obróbki zdjęć jak i wprawa. Z czasem porównamy sobie fotki i zobaczysz że miałem racje
afrikacichliden napisał/a | Bernard'O musisz przyznać, że Petrochromisów można pooglądać ?:)?:)?:) |
Co racja to racja. Ale ja mam nadzieję że z czasem bedzie można i inne gatunki pooglądać. |
_________________ Marcin.T <')))>< |
|
|
Poziom: 50 HP |
 |
 |
 |
 |
9% |
861/9575 |
|
|
|
|
 |
Luna

Pomogła: 4 razy Wiek: 38 Dołączyła: 01 Kwi 2008 Posty: 1130 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 22 Października 2008, 20:54
|
|
|
timus napisał/a | Poniekąd są to różnice sprzętowe |
Taak, widziałam Ich sprzęt. Ale nie odmawiaj sobie komplementów zasłużonych |
_________________ Luna/Ewa
Nie ma większej zarazy, niż rozkosz zmysłowa, dana ludziom przez naturę. |
|
|
|
 |
robertk40

Wiek: 42 Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 127 Skąd: Pabianice Łódzkie
|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 13:51
|
|
|
Witam serdecznie
Ja niestety musiałem opuścić spotkanie dość wczesnie , tak więc apeluję o organizację następnego |
|
|
|
 |
rufus

|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 14:22
|
|
|
robertk40 napisał/a | wczesnie , tak więc apeluję o organizację następnego |
nie ma sprawy |
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek |
|
|
 |
 |
 |
 |
19% |
3743/19700 |
|