Jak cytować
Moderator: Admin
- trzcinka3
- -#Senior

Jak cytować
Witam-nie potrafię tak zacytować czyjegoś zdania-aby tekst był w szarej ramce-lub napisany skośnym tekstem--w mojej odpowiedzi
Jak to się robi-?
Jak to się robi-?
Jakaż byłaby cisza gdyby wszyscy mówili to co wiedzą
- py1szczak2
- -#Senior Expert

- rufus
- -#Admin

Zeby tekst byl napisany "ukosnie" musisz Beato piszac post lub chcac wkleic jakas czesc takstu z innego postu (wczesniej skopiowany) po napisaniu lub wklejeniu zanznaczasz ten fragment prawym myszy i nastepnie klikasz obok ramki gdzie piszesz post na druga literke od gory, czyli "I" i pokaza ci sie na koncach tego zanaczonego nawiasy to onacza ze po "puszczeniu" wiadomosci tekst zanaczony bedzie pochylony, to samo dotyczy pogrubienia tekstu tylko w tym przypadku zanaczas pierwszy kwadracik z literka "B".
Są trzy sposoby zdobywania mądrości. Pierwszy to refleksja - to najbardziej szlachetny, następnie naśladowanie -jest on najłatwiejszy, a trzeci to doświadczenie - najbardziej gorzki ze wszystkich.
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek
~ Konfucjusz
Pozdrawiam - Leszek
- trzcinka3
- -#Senior

Zeby tekst byl napisany "ukosnie" musisz Beato piszac post lub chcac wkleic jakas czesc takstu z innego postu (wczesniej skopiowanypy1szczak2 pisze:W prawym górnym rogu postu który chcesz za cytować masz dwie ikonki -chmurki pierwsza ta zaraz po ignoruj cytuje zaznaczony tekst,druga cały post.
sprawdzam czy zrozumiałam
[ Dodano: 02-05-2008, 23:18 ]
Zeby tekst byl napisany "ukosnie" musisz Beato piszac post lub chcac wkleic jakas czesc takstu z innego postu (wczesniej skopiowany
[ Dodano: 02-05-2008, 23:20 ]
Mogę jeszcze prosić o wytłumaczenie-co oznaczają inne symbole obok ramki po prawej-oprócz -I-oraz B bo to już wiem:)
Jakaż byłaby cisza gdyby wszyscy mówili to co wiedzą
-
_cezary_
- -#Senior

- Kontakt:
Już tłumaczęMogę jeszcze prosić o wytłumaczenie-co oznaczają inne symbole obok ramki po prawej-oprócz -I-oraz B bo to już wiem:)

B pogrubienie czcionki
I kursywa
U podkreślenie u dołu
Quote cytowanie
Code tak to wygląda
Kod: Zaznacz cały
TanganikaImg tag do umieszczania zdjęć
URL tag do umieszczania odnośników
Center środkowanie tekstu
[center]Tanganika[/center]
Fade nie mam zielonego pojęcia:)
Scroll
[scroll]Tanganika[/scroll]
Hide- ukryta wiadomość
[hide]Tanganika[/hide]
"Na dystansie 1 mili biegacz wykonuje ca.1175 kroków, siła reakcji podłoża odpowiada 250-300% masy ciała. Jeżeli przyjmiemy tę dolną granicę okaże się, że na każdą stopę w czasie pokonywania 1 mili przypada obciążenie równe 110 tonom!" - G.Sadowski